Dykfyndets Villkor

Klicka här för att läsa villkoren.

Tillämpning och Konsumentskydd

De här Villkoren (”Villkoren”) är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med VäxjöDyksport, organisationsnummer SKRIV HÄR, nedan kallat ”Dykfyndet”. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) samt Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) på samtliga köp på www.dykfyndet.se.

Personuppgifter

I samband med din order godkänner du att vi sparar och brukar dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss.

All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen. Personuppgiftsansvarig är VäxjöDyksport.

Dykfyndets kundregister innehåller personuppgifter såsom namn, personnummer, postadress, telefonnummer, e-postadress samt IP-adress. Ändamålet med Dykfyndets behandling av insamlade personuppgifter är att använda dess för att:

a) Kunna fullgöra köp på Dykfyndet.
b) Möjliggöra riktad marknadsföring per sms, e-post och andra kanaler baserad på dina tidigare inköp eller nyttjande av Dykfyndets kanaler.

Dykfyndet kommer dela med sig av de personuppgifter till fraktbolagen som krävs för att kunna fullfölja och leverera en order.

När du som kund väljer och skicka ett mail till Dykfyndet så kommer din e-postadress samt e-posthistoriken att sparas för att göra det möjligt och lättare kunna följa upp och svara på ett ärende.

Inga uppgifter kommer att säljas vidare till tredje part eller skickas vidare till tredje land.

Allmänt om personuppgiftsbehandlingen

All behandling av personuppgifter sker enligt dataskyddsförordningen. Ansvarig för behandlingen är VäxjöDyksport.

Vi lagrar bara personuppgifter så länge som det är nödvändigt, därefter kommer de att raderas. Om uppgifter skulle vara ofullständiga, felaktiga eller irrelevanta har du rätt att begära att de rättas eller raderas. Du har också rätt att begära skadestånd om behandlingen av dina personuppgifter inte har följt lagen.

Du kan begära ett utdrag på vilka uppgifter som vi har registrerade om dig. För att begära registerutdrag eller rättelse av uppgifter skickar du en skriftlig undertecknad begäran till:

VäxjöDyksport

Storgatan 48

35236 Växjö

Priser och Avgifter

De priser som anges på www.dykfyndet.se anges inklusive mervärdesskatt (moms). Priserna inkluderar ej frakt inom Sverige, om inte annat anges. Särskilda avgifter tillkommer för fakturaupplägg, paket som beställs mot Postförskott/Efterkrav, snabbleverans samt för outlösta paket.

Upprättande av avtal om köp

Dykfyndets varor beställs på www.dykfyndet.se eller via vår kundtjänst. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av Dykfyndet via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa Villkor. Dykfyndet ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. På www.dykfyndet.se kan avtal endast ingås med kunder med leveransadress i Sverige.

Leverans

Dykfyndet använder följande fraktalternativ:

  • Varubrev, för mindre försändelser som kan lämnas i brevlåda.
  • Paket, varorna skickas till närmaste utlämningsställe. När paketet finns för uthämtning skickas ett sms med information om löpnummer till det mobiltelefonnummer som angivits vid beställningen. Vid uthämtning av försändelse ska giltig ID handling uppvisas.

Inom Sverige erbjuder vi gratis frakt och fri retur på alla beställningar som överstiger 2000 kr. För alla andra beställningar tar vi ut en fraktkostnad.

Normal leveranstid är 1 – 7 arbetsdagar från det att Dykfyndet har bekräftat din beställning via e-post. Om produkten ingår i beställningssortimentet är leveranstiden 5-15 arbetsdagar. Mot en i kassan angiven avgift kan du dessutom välja att få varan garanterat skickad inom 24 timmar, en avgift som inte återbetalas vid retur.

I samband med att din order skickas från Dykfyndets lager så skickas ett mail till angiven mailadress. Paketet borde då nå dig inom 2 arbetsdagar. Om du mot förmodan inte har erhållit din leverans inom 2 arbetsdagar ber vi dig att kontakta kundtjänst.

Notera att frakt alltid skall betalas vid köp av flaskor, bly, väskor, kajaker eller ej ihop fällbara paddlar.

Outlösta Paket/Försändelser

Paket som inte har hämtats ut inom fjorton (14) dagar återsänds till Dykfyndet. Om detta sker debiteras du en avgift på 299 kr (SEK) för kostnader hänförliga till Dykfyndets administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Ångerrätt

Du som konsument har alltid fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59). För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp erbjuder Dykfyndet istället hela tjugo (20) dagars ångerrätt från det att du tar emot varan eller en väsentlig del av den. Vill du under denna tid returnera din vara för byte eller återköp ska du kontakta Dykfyndets kundtjänst. Dykfyndet har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt. Du som kund har självklart rätt att prova och undersöka produkten hemma för att säkerställa att produkten motsvarar dina förväntningar. Returnerar du en oanvänd vara med tillhörande etiketter och förpackning inom 20 dagar återbetalas hela beloppet (Exklusive fraktavgift, om inget annat angets), alternativt genomförs önskat byte. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat den mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras.

Du kan också meddela Dykfyndet om frånträdande av köp genom att fylla i och posta Konsumentverkets blankett till Dykfyndet. Blanketten hittar du här: http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett. Blanketten skickas sedan till följande adress:

VäxjöDyksport

Storgatan 48

35236 Växjö

Reklamation

Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Dykfyndet eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Dykfyndet har givit, kan varan returneras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till Dykfyndet ska göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom 3 år. Dykfyndet förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand återköp. Vid reklamation, kontakta Dykfyndets kundtjänst. Dykfyndet har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt.

Retur

Vid retur står du risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. För att en full återbetalning ska kunna genomföras ska varan vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning, samtliga etiketter ska sitta kvar och manualer ska skickas med. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen.

Vid köp av hygienartiklar, underkläder och badkläder, får förseglingen inte vara bruten, sådana varor med bruten försegling kan inte returneras. Ångerrätten gäller inte alls varor som tillverkats eller ändrats i enlighet med dina särskilda önskemål exempelvis montering av skidor. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom fjorton (14) dagar från det att Dykfyndet tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto, ej kontant. Kostnader för tjänster kopplade till leverans såsom frakt, expresspack och postförskottsavgift återbetalas ej vid en retur.

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och Dykfyndet rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp.

Retur av kampanjvaror

Vid köp som berättigar till gåva eller extra rabatt betraktas värdet av gåvan eller den extra rabatten som en generell rabatt på hela beloppet vid köptillfället. Om någon del av köpet byts och/eller returneras värderas returnerade varor till köpeskillingen minus sin relativa andel av den generella rabatten. Vid byten sker ingen omräkning av den ursprungliga grunden för gåva eller rabatt.

Kampanj eller erbjudande om sådan gåva eller extra rabatt är endast tillgänglig för nya köp via handelsplatsen www.dykfyndet.se och kan inte erhållas retroaktivt. Gåva eller rabatt kan inte överföras till annat köp och kan inte tillgodoräknas vid byte till annan vara.

Transportskador

Dykfyndet ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig (Gäller ej för leveranser med brev). Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. Dykfyndet rekommenderar att du anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och därefter kontaktar Dykfyndets kundtjänst. Tänk på att behålla allt emballage och produktens förpackning vid en transportskada.

Betalning

I samarbete med Klarna erbjuder vi kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Klarna. I samarbete med Wasa Kredit erbjuder vi delbetalning, kontakta kundtjänst för att lägga upp en delbetalning.

Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att lägga en beställning godkänner du Dykfyndets villkor.

Kontantbetalning mot Postförskott/Efterkrav

Betalning mot Postförskott/Efterkrav sker när paketet hämtas ut på det valda utlämningsstället. Postförskott/Efterkrav betalas kontant alternativt med betalkort. Paketdistributörens avgift på 59 kr (SEK) tas ut i samband med betalning mot Postförskott/Efterkrav och återbetalas ej vid retur. Kontakta Dykfyndets kundtjänst för att lägga till Postförskott på en order.

Force Majeure

I händelse av omständigheter som står utanför Dykfyndets skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska Dykfyndets förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som Dykfyndet rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

Pris- och Produktinformation

Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus eller pris förbehåller sig Dykfyndet rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är Dykfyndet inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.

Omdömen

Genom att lämna omdömen kring produkter på Dykfyndet.se ger du också Dykfyndet rätten att publicera dem på Dykfyndet.se samt i andra kanaler och medier. Dykfyndet förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.

Övrigt

Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist.

För frågor kring innebörden av dessa Villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med Dykfyndets kundtjänst. Kontaktuppgifter till kundtjänst finner du på www.dykfyndet.se.
Vi förbehåller oss rätten att höja och sänka våra priser. Prishöjning kan ske vid t.ex. leverantörsbyte eller om valutakurser alt. Statliga pålagor förändras. Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning. Färgavvikelser på produkter kan förekomma p.g.a. att återgivningen kan variera på olika bildskärmar. Vi polisanmäler alla falska beställningar och bedrägeriförsök.

Senast uppdaterat: 2018-02-28


Copyright 2021 – Dykfyndet.se


Betalningen kan göras tryggt och säkert med Klarna.

Kontakta oss

Storgatan 48
352 36 Växjö

Telefontider: Vardagar 12-19
0470-268 20
info@dykfyndet.se

OM OSS

Dykfyndet drivs av VäxjöDyksport.
1967 startade Calle Broqvist Växjös första dykcenter VäxjöDyksport som idag erbjuder dykutbilningar från Open Water Diver upp till Instruktörsnivå.